Turkse rode linzensoep
Recepten, VidaNova gezinnen

Turkse rode linzensoep

ingrediënten
  • 100 gram rode linzen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 grote aardappel of 2 kleine aardappelen
  • Verse peterselie, munt of tijm

 

verder heb je nodig
  • Soeppan
  • Staafmixer

 

bereidingswijze

 

Snij de ui, knoflook en aardappel in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in de pan en voeg de gesneden ingrediënten toe. Wanneer deze een beetje goudbruin gebakken zijn voeg je de bloem en de linzen erbij. Roer deze ingrediënten goed door elkaar en voeg +/- 1 liter water toe. Zet de pan op hoog vuur. Wanneer de soep begint te koken verlaag dit naar middelhoog vuur. Laat de soep dan een half uur met open deksel koken en voeg dan eventueel zout en de groene verse kruiden naar keuze toe. Zodra het half uur om is, haal je de soeppan van het vuur en gebruik je de staafmixer om de soep te malen tot een fijne crème.

Eet smakelijk!