Canja (Kaapverdiaanse kippensoep)
Recepten, VidaNova gezinnen

Canja (Kaapverdiaanse kippensoep)

ingrediënten
 • 250 gram kipfilet of 300 gram kippenvleugeltjes
 • ½ kopje rijst
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 2 wortels
 • 1 paprika
 • 1 grote of 2 kleine aardappel(en)
 • Peper en zout
 • 2 blokjes kipbouillon
 • Olijfolie

 

verder heb je nodig
 • Soeppan
 • Snijplank
 • Mes
 • Knoflookpers

 

bereidingswijze

 

Indien je hebt gekozen voor kipfilet dien je deze in blokjes te snijden. Kruid de kip 15 minuten voordat je de soep gaat bereiden, zodat de het lekker op smaak komt met peper, zout en geperste knoflook. Verwarm de pan om middelhoog vuur met een scheutje olijfolie. Snij de ui, paprika en wortels in kleine blokje en bak deze samen met de kip gaar. Voeg de blokjes kipbouillon toe, gevold door 1 tot 1,5 liter water. Wanneer het water begint te koken, voeg je de rijst toe aan de pan. Laat de pan 5 minuten koken op middelhoog vuur. Wanneer de 5 minuten om zijn dim je het vuur zo laag mogelijk, tot de rijst bijna gaar is. Wanneer de rijst bijna gaar is doe je het vuur uit en laat je het +/- 15 minuten staan. Zo voorkom je dat de rijst te zacht wordt.

 

Tip: Deze soep is ook heerlijk te bereiden met tonijn i.p.v. kip, bereidingswijze blijven hetzelfde.

 

Eet smakelijk!