Havermoutkoekjes
Recepten, VidaNova gezinnen

Havermoutkoekjes

ingrediënten
  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout
  • ½ reep pure chocola
  • Een handjevol noten naar keuze

 

verder heb je nodig
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Beslagkom
  • Vijzel/deegroller

 

bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de rijpe bananen fijn in de beslagkom. Voeg vervolgens de havermout toe. Maak kleine stukjes van de noten door middel van de vijzel. Indien je geen vijzel hebt, kan je deze klein krijgen door met een deegroller er overheen te gaan. Breek/snijd de chocolade in kleine stukjes. Voeg de noten en chocolade toe aan de rest en roer het tot één geheel. Zet een vel bakpapier op de bakplaat. Verdeel het beslag met een eetlepel in rondjes over de bakplaat. Bak de koekjes 20 minuten in de oven.

 

Dit is een leuke (en gezondere) alternatief om te serveren aan het kraambezoek. Om het een feestelijke look te geven, zou je koekjes kunnen versieren met blauwe of roze muisjes. Door wat appelstroop of honing er op te smeren blijven de muisjes plakken. Het is ook een leuke traktatie voor de oudere broer(s)/zus(sen) op de opvang of op school.

 

Eet smakelijk!